Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 28-9-2019

Leeuwenborch vreest inbraakgolf

"In de tweede week van september was het weer raak", zegt Sjaak Alderliesten van het bureau Maatschappijwetenschappen van Wageningen Universiteit. In die week hebben onbekenden op een avond in drie kamers van de Leeuwenborch ingebroken of pogingen daartoe ondernomen.

"Er zijn bij medewerkers wat kastjes opengebroken en kleinigheden weggenomen", aldus Alderliesten. Hoewel de totale schade meevalt is het volgens het bureau een teken aan de wand.

"We gaan er iets aan doen om te voorkomen dat de zaak escaleert", zegt Alderliesten. Het bureau zal de medewerkers er in ieder geval per e-mail erop attenderen dat er inbrekers in het gebouw actief zijn, en bezint zich op verdere maatregelen.

"Verleden jaar hadden we het probleem van de pc's en de beamers waarop crimineeltjes het hadden voorzien", zegt Alderliesten. Een bedrijf heeft toen de beamers en pc's voorzien van omhulsels waardoor ze niet meer konden worden weggenomen.

Onverlaten hebben daarna nog een poging ondernomen om een beamer mee te nemen. "Maar dat is mislukt', zegt Alderliesten tevreden.

Weekblad voor Wageningen UR, 18 september 2003.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.