Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 18-7-2018

La Horde

La Horde
La Horde
La Horde

La Horde [Wikipedia] [IMDb] is een prima zombiefilm waarover je op het web meer slechts dan goeds leest. Dat komt omdat het web wordt gedomineerd door Amerikanen, en La Horde een Franse film is. Amerikanen hebben nu eenmaal moeite met alles wat niet uit Amerika komt. Ook al is het nog zo goed.

Zelfs de zombierecensent Hunter Zombie - half recensent, half zombie - heeft kritiekpuntjes. "Sometimes actions of the characters don't seem to make sense", schrijft de kenner op zijn blog. "The lead and only female character suddenly decides to take off her body armor and run around the place with only a tank top on that accents her nipples."

't Is waar. Maar het neemt niet weg dat La Horde een uitstekende film is. La Horde volgt een team losgeslagen politieagenten dat in een Franse betonwijk een flatgebouw bestormt waarin een Nigeriaanse drugsbende zijn hoofdkwartier heeft. De agenten willen wraak nemen voor de moord op hun collega. Tijdens de bestorming vindt buiten een catastrophe plaats: de zombie-apocalyps is begonnen. Voordat ze er erg in hebben zijn de hoofdpersonen ingesloten, en worden ze van alle kanten belaagd door hongerige ondoden.

Agenten en Nigerianen sluiten een coalitie, maar ondanks de gemeenschappelijk dreiging blijven de leden verdeeld. Agente Aurore - die met de tanktop - is zwanger van de vermoorde agent en wil koste wat kost, wraak. Als ze na het nodige bloedvergieten uit het gebouw weet te ontsnappen, samen met de leider van de Nigerianen, is daaraan niets veranderd.

Je ziet hieronder een fragment van La Horde. Smaakt dat naar meer? Zorg dat je de integrale versie te pakken krijgt.Phantasmagorium, 29-5-2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.