Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-8-2018

Kunstenaar mag niet opgegeten worden

Zelfbenoemd 'stervenskunstenaar' Bert Bleekemolen mag zich van de rechter niet laten opeten door de leeuwen van Safaripark Beekse Bergen. De kunstenaar gaat in hoger beroep.

'Het is toch van de dolle', reageerde de advocaat van Bleekemolen gisteren na de uitspraak van de rechtbank in Den Bosch. 'Als je je laat opeten door wormen, dan kraait daar geen haan naar. Maar een leeuw, dat mag niet. Dat is toch inconsequent?'

De stervenskunstenaar wilde volgens zijn raadsman een statement maken. ; Zogenaamde kunstenaars doen dieren heel veel leed aan. Denk aan die Amerikaanse malloot die 200.000 mieren heeft verwerkt in een schilderij, of die mafketel die goudvissen in de blender deed. Mijn client wilde namens de kunst wat terug doen.'

Safaripark De Beekse Bergen wilde wel meewerken aan de wens van Bleekemolen, maar de gemeente Hilvarenbeek maakte bezwaar en vroeg de rechter om een verbod. De rechter stelde de gemeente in het gelijk. Het 'stervenskunstwerk' is niet conform de wet op de lijkbezorging, aldus de rechter.

Bleekemolen gaat tegen het vonnis in beroep. Mocht hij dat verliezen, dan zal hij volgens zijn advocaat 'waarschijnlijk een enkeltje Tanzania kopen'.

De Saeftinger, 20-7-2010.

De Saeftinger bracht satirisch en overduidelijk onjuist nieuws. Elke overeenkomst tussen organisaties, locaties en personages in de nepnieuwsberichten van De Saeftinger met bestaande organisaties, locaties en personages berust op toeval.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.