Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 7-7-2020

Krachttraining versus overgewicht

Ook als je maar een beetje aan krachttraining doet, vermindert dat de kans dat je dik wordt. Dat ontdekten Amerikaanse bewegingswetenschappers van de University of Kansas toen ze veertig dikke mannen en vrouwen een half jaar lieten trainen in een sportschool.

De proefpersonen trainden drie keer per week een half uurtje. Dan werkten ze een minimaal programma af waarbij ze de negen belangrijkste spiergroepen trainden met een enkel setje.

De dikkerds in de controlegroep trainden niet. Die waren na een half jaar drie kilo vetter geworden. De gewichtstoename bij de dikkerds die trainden met gewichten was nog geen kilo.

De onderzoekers denken dat krachttraining de aanmaak van adrenaline en nor-adrenaline bevordert. Die hormonen remmen de groei van vetweefsel.

De onderzoekers stellen denken dat korte, slim opgezette krachttrainingen kunnen helpen bij het bestrijden van de vetzuchtepidemie.

Sport & Fitness, juli 2009.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.