Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 27-7-2020

Krachttraining voor een beter geheugen

Krachttraining verbetert de werking van het geheugen. Dat ontdekten neurologen van het Georgia Institute of Technology door experimenten op menselijke vrijwilligers.

De onderzoekers lieten proefpersonen eerst hun benen trainen, en daarna kijken naar afbeeldingen. Twee dagen later controleerden de onderzoekers of de proefpersonen zich de afbeeldingen nog konden herinneren. De onderzoekers herhaalden de procedure met proefpersonen die niet hoefden te trainen, en ontdekten dat krachttraining de opslag van informatie in het geheugen verbetert.

De onderzoekers denken dat het pephormoon noradrenaline, dat vrijkomt tijdens een krachttraining, een belangrijke rol in de verbeterde geheugenwerking speelt. Hoe meer noradrenaline in belangrijke delen van de hersenen aanwezig is, hoe beter en preciezer is de informatie die je in je hersenen kunt opslaan.

Sport & Fitness, december 2014.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.