Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-12-2018

Krachttrainen met langzame reps verhoogt afgifte anabole hormonen

Japanse sportwetenschappers hebben ontdekt dat bodybuilders hun lichaam meer groeihormoon en meer testosteron laten aanmaken als ze trainen met hele lichte gewichten en de bewegingen langzaam uitvoeren. Dat schrijven de onderzoekers in de Journal of Physiological Sciences.

De Japanners deden hun proeven met getrainde bodybuilders. In het bloed van de bodybuilders bepaalden de onderzoekers de concentratie anabole hormonen tijdens en na een gewone training, en na een light-slow-training.

Bij die light-slow-training gebruikten de bodybuilder gewichten die half zo zwaar waren als de gewichten waarmee ze normaliter trainden. De bodybuilders bewogen echter drie keer zo langzaam, waardoor een rep geen twee, maar zes seconden duurde. De bodybuilders trainden to failure, dus tot ze geen rep meer konden maken.

Tijdens en het eerste half uur na de training was de concentratie groeihormoon in het bloed van de bodybuilders twee keer hoger dan na een reguliere training. Het effect op de concentratie vrij testosteron was iets kleiner, maar nog steeds aanzienlijk.

Of bodybuilders door de verhoogde aanmaak van anabole hormonen ook meer spierweefsel opbouwen, hebben de Japanners niet onderzocht.

Sport & Fitness, mei 2008.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.