Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 6-7-2020

Eet je koolhydraten alleen aan het einde van dag, en verlies lichaamsvet

Ben je op dieet? En heb je moeite om je daaraan te houden? Je kunt veertig procent meer vet verliezen als je overdag zo min mogelijk koolhydraten eet, en je fruit, brood, pasta en rijst en aardappels bewaart voor de grote warme maaltijd aan het begin van de avond. Dat ontdekten voedingswetenschappers van de Hebrew University of Jerusalem toen die zo'n zestig dikke politiemannen en -vrouwen een half jaar lieten afslanken.

De helft van de agenten at min of meer normaal, de andere helft at 's morgens en tussen de middag alleen voedingsmiddelen met eiwitten en vetten, en at de koolhydraatrijke voedingsmiddelen uitsluitend 's avonds.

Die aanpak werkte bijzonder goed, schrijven de Israƫliers in Obesity. De agenten die hun koolhydraten concentreerden vielen niet alleen meer af, maar hadden ook minder honger.

De onderzoekers vermoeden dat de menselijke stofwisseling berekend is op een enkele grote glucose- en insulinepiek per dag, en minder goed functioneert als het op een dag meerdere glucose- en insulinepieken moet verwerken.

Sport & Fitness, april 2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.