Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 25-8-2020

Elke kop koffie maakt kans op prostaatkanker een beetje kleiner

De meeste mannen krijgen, als ze maar oud genoeg worden, prostaatkanker. Gelukkig zullen de meesten van hen daar nooit achter komen, omdat prostaatkanker zich vaak langzaam ontwikkelt, maar leuk is dat vooruitzicht natuurlijk niet. Vandaar dat voedingswetenschappers hard op zoek zijn naar voedingsmiddelen die de ontwikkeling van prostaatkanker afremmen. En dankzij epidemiologen van Nanjing Medical University In China weten we nu zeker dat koffie een van die voedingsmiddelen is.

Volgens de Chinezen, die de gegevens van alle bestaande studies bij elkaar veegden en opnieuw analyseerden, neemt bij elke kop koffie die mannen dagelijks drinken hun kans op prostaatkanker met enkele procenten.

Koffie beschermt vooral tegen dodelijke vormen van prostaatkanker, ontdekten de Chinezen. Mannen die veel koffie drinken hebben volgens hun analyses veertig procent minder kans om te overlijden aan prostaatkanker dan mannen die geen koffie drinken.

Sport & Fitness, april 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.