Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 11-2-2019

Kip is een veilige eiwitbron

Er is geen verband tussen kip en darmkanker, zeggen epidemiologen in The American Journal of Gastroenterology. Volgens hun onderzoek hebben mensen die veel van hun dierlijke eiwitten uit kip halen minder kans op de ziekte dan mensen die hun eiwitten vooral uit rood vlees halen.

Dat is goed nieuws voor gezondheidsbewuste krachtsporters. Die eten graag voedingsmiddelen met zo veel mogelijk eiwitten, en zo min mogelijk koolhydraten en vetten. Dan kom je al snel op mager rund- en varkensvlees. Een minpunt van die producten is echter dat ze bij een hoge inname de kans op darmkanker verhogen, en misschien ook de kans op beroertes en infarcten.

Dat komt doordat rood vlees veel organische ijzer in de vorm van haem bevat, dat bij een hoge inname schadelijke processen in het lichaam versnelt. In kip zit, vergeleken met rood vlees tenminste, weinig ijzer.

Sport & Fitness, maart 2006.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.