Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 11-9-2019

Werkplek | Integrand, Duivendaal 10, Wageningen

Femke Schotanus belt bedrijven. Hebben ze nog studenten nodig, voor een stage of een afstudeervak? Integrand levert goedkope, jonge maar hooggeschoolde Wageningse academici.

Schotanus doet dit werk pas sinds een maand. "Ik wilde iets naast m'n studie doen", zegt ze. "In contact komen met studenten van andere richtingen, contact leggen met bedrijven en in een groep werken. Dat kan hier."

Integrand zit in elke Nederlandse universiteitsstad, zegt Schotanus. "We krijgen opdrachten uit allen universiteitssteden. Dat maakt ons aanbod gevarieerd. Elk jaar kunnen we voor zo'n vierhonderd studenten een plek regelen."

Het aantal studenten dat Integrand benadert is de laatste jaren teruggelopen, en dat komt door de opkomst van het internet, weet Schotanus. "Studenten zoeken steeds vaker zelf bedrijven op en mailen hun CV. Besef wel dat je dan op een grote hoop komt, zeggen wij dan. Wij benaderen zelf de bedrijven, onderhouden contacten en zorgen ervoor dat de studenten op plaatsen terechtkomen waar ze goed passen."

Schotanus merkt geregeld dat studenten denken dat alleen economen bij Integrand terechtkunnen. Dat is niet zo, benadrukt ze. Goed, de helft van het zeskoppige bestuur van Integrand is - net als Femke - student Bedrijfs- en consumentenwetenschappen. Maar de andere drie zitten bij Dier, Plant en Voeding. "Integrand is er voor alle studenten", zegt Schotanus.

Voor studenten is Integrand gratis, voor bedrijven niet. De organisatie wordt door hun bijdragen en de bestuursbeurzen van de universiteit bekostigd. "De universiteit stelt voor maximaal acht mensen beurzen beschikbaar gesteld. We zijn nu met zijn zessen. Dat is niet optimaal, maar het gaat nog net. September vertrekken er twee uit het bestuur, en dan moeten we toch echt nieuwe mensen hebben."

Weekblad voor Wageningen UR, 10 april 2003.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.