Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-7-2020

Capsule HMB voor je workout verhoogt IGF-1

Als je een half uur voordat je gaat krachttrainen een gram HMB slikt, maakt je lichaam tijdens en vlak na je workout vijftig tot honderd procent meer groeihormoon en IGF-1 aan dan normaal. Dat ontdekten bewegingswetenschappers van de University of Central Florida.

De onderzoekers gebruikten de vrije vorm van HMB, en niet de calciumgebonden versie. Ze gebruikten bovendien capsules die waren gevuld met een gelvorm.

HMB is een van de meest omstreden, maar ook een van de best onderzochte supplementen die bodybuilders en fitnessfanaten tot hun beschikking hebben.

Hoewel de onderzoekers denken dat hun studie laat zien dat HMB toch heus een van de betere bodybuildingsupplementen is, zal hij niet alle sceptici kunnen overtuigen. Vrijwel alle HMB-studies zijn betaald door Metabolic Technologies, de producent van HMB. Dat geldt ook voor dit onderzoek.

Sport & Fitness, augustus 2015.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.