Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 21-7-2018

Hambuster

Hambuster
Hambuster

Vroeger was het simpel. Wij, de rechtoplopende aap Homo sapiens, stond bovenaan de voedselketen. Wij waren de baas over de natuur. Alles wat leeft eindigde vroeg of laat in onze buik. Maar toen kwam Hambuster, en waren de rollen omgedraaid.

Hambuster [YouTube] is een korte animatiefilm van vijf studenten van het Franse Supinfocom Arles. Hambuster is hun gezamenlijke afstudeerproject. [Animatie.Blog.nl] [Hambuster.com]

In de animatie komt een hamburger ineens tot leven - en blijkt hij net zo vraatzuchtig als wij, de alsmaar dikker wordende consumenten van junkfood. Wat dan gebeurt doet denken aan een betere horrorfilm - maar dan grappiger en compacter.

Het zou nog wel eens kunnen gebeuren dat cultuursociologen, antropologen, sociologen of filosofen Hambuster gaan aanhalen in hun beschouwingen over dit merkwaardige tijdvak, waarin we door onze tomeloze honger alsmaar dikker, ongezonder en zieker worden. Het voedsel dat we in ons keelgat proppen begint net zo dodelijk voor ons te worden als wij voor de levende wezens waaruit ons voedsel bestaat.

Zover is het nog niet. Hambuster is nog geen tijddocument. Voorlopig is Hambuster alleen maar grappig.

Phantasmagorium, 8-6-2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.