Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 6-7-2019

Haal Herman naar Wageningen!

U kent ons. Ruwe bolster, blanke pit. We schoten helemaal vol toen we hoorden dat Pharming stier Herman op straat wil zetten. Het biotechbedrijf kan zijn Frankenstier niet meer betalen, en als er niet snel een nieuw tehuis voor Herman wordt gevonden, dan...

Maar niet als het aan ons ligt. Het Wb, het weekblad met gouden hart, klom in de telefoon om de genstier te redden van het slachthuis. Ergens binnen Wageningen UR moest toch wel een plekje voor Herman zijn?

Niet op proefbedrijf de Minderhoudhoeve, briest bedrijfsingenieur Joop Overvest. "Ik ben tegen gerommel met genen. Ik snap al die ophef niet. Er zijn zoveel andere stieren in Nederland die naar de slachtband gaan. Maar daar maakt niemand zich druk om."

Praktijkonderzoek Veehouderij is minder resoluut. "Maar het is natuurlijk een beladen dier, hee", zegt woordvoerder Herman Snoek. "Die kun je niet zomaar ergens neerzetten. Ik denk eerst aan ID. Daar hebben ze meer affiniteit met gentech. Maar we hebben in principe plaats."

Dat is er ook op Zodiac. "Op de Ossenkampen zou het kunnen", denkt ing. Peter Mekking van de Proefaccommodaties Dierwetenschappen hardop. "Herman moet natuurlijk eerst in quarantaine. En we zullen wat aanpassingen moeten maken die geld kosten. Maar het kan."

Als iemand voldoende geld op tafel legt om Herman tot zijn dood te verzorgen, dan kan dat ook op ID-Lelystad, zegt Erna Balk. "Maar we gaan hem niet tentoonstellen voor bezoekers. We zijn een onderzoekscentrum en geen museum."

Weekblad voor Wageningen UR, 10 januari 2002.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.