Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 15-2-2019

Dit zijn de grootste dikmakers in je dieet

Epidemiologen van het Amerikaanse Harvard hebben nauwgezet in kaart gebracht welke voedingsmiddelen in het Westerse dieet ervoor zorgen dat we dikker worden, en welke voedingsmiddelen er juist voor zorgen dat we niet dikker worden. Het onderzoek, verricht door een team onder leiding van Dariush Mozaffarian, verscheen in de New England Journal of Medicine.

Mozaffarian en zijn collega's volgden maar liefst honderdtwintigduizend mannen en vrouwen jarenlang achter elkaar en ontdekte dat die elke vier jaar anderhalve kilo dikker werden. Elke dagelijkse portie chips zorgde voor een vierjaarlijkse gewichtstoename van 0,76 kilogram, elk dagelijks glas frisdrank voor een gewichtstoename van 0,45 kilogram en elke dagelijkse portie knakworst, boterhamworst en andere verwerkte vleesproducten voor een gewichtstoename van 0,42 kilogram.

Voedingsmiddelen die juist slanker maakten, waren yoghurt, noten, fruit, groenten en volledige graanproducten.

Sport & Fitness, december 2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.