Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 18-1-2018

Grootste anabolenhandelaar van Europa zit vast

In het Duitse Kiel heeft een rechter de voormalige bodybuildingkampioen Metin U. (35) veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven-en-een-half jaar. U. was, samen met zijn broer, de grootste anabolenhandelaar van Europa.

Vanuit Praag leverde U. preparaten aan Nederland, Zwitserland, Belgie en de VS. Onderschepte ladingen waren soms 12.000 ampullen en 200.000 tabletten groot. Bij een tussenhandelaar vonden agenten vijfhonderd kilo aan preparaten.

Metin U.'s broer is onlangs overleden, Metin zelf kreeg forse strafvermindering omdat hij onder erbarmelijke omstandigheden in Praag heeft vastgezeten. Na zijn straf wordt hij uitgeleverd naar Turkije.

U. had volgens de rechter een 'maffia-achtige' structuur opgebouwd. Toen de Duitse politie de ring van de broers ontmantelde, hebben drie opgepakte tussenhandelaren en mogelijke getuigen vlak daarna zware auto-ongelukken gekregen. Twee van hen lieten daarbij het leven.

Sport & Fitness, mei 2006.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.