Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 1-7-2019

Groene theestacker werkt in combinatie met cardio

Afslankstackers met groene thee werken pas echt goed als je erbij sport. Dat blijkt uit een onderzoek dat is betaald door het Nederlandse DSM, een producent van groene thee-extracten.

Toen de onderzoekers proefpersonen een pil gaven met 200 mg cafeine en 300 mg EGCG (de belangrijkste bioactieve stof in groene thee), zagen ze dat het supplement de vetverbranding verhoogde. Toch was het effect niet sterk genoeg om gewicht te verliezen, omdat de proefpersonen tegelijkertijd ook minderkoolhydraten verbranden.

Het supplement zorgde in het bloed voor een flinke stijging van de hoeveelheid vetzuren. Die stijging was zo hoog dat de onderzoekers vermoeden dat hun stacker meer vetzuren losmaakt uit de vetcellen dan het lichaam kan verbranden.

Dat betekent dat afslanksupplementen met groene thee pas werken als je door te bewegen het energieverbruik van het lichaam verhoogt, aldus de onderzoekers.

Hun onderzoek is verschenen in de European Journal of Clinical Nutrition.

Sport & Fitness, september 2010.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.