Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 24-12-2018

Granaatappelsap vertroetelt testes

Geef je ratten zeven weken achter elkaar elke dag een beetje granaatappelsap, dan verbetert de kwaliteit van hun zaad. Het aantal zaadcellen neemt toe, het aantal foute zaadcelletjes vermindert en de zaadcellen worden ook nog eens beweeglijker - lees: gezonder. Bovendien verhoogt het sap de concentratie testosteron in het bloed.

Dat schrijven onderzoekers van de Turkse Firat University in Clinical Nutrition.

Veel sap hadden de onderzoekers niet nodig. Ze boekten de beste resultaten als ze hun proefdieren een milliliter per dag gaven. Het humane equivalent van die dosis is, pak hem beet, twee glazen granaatappelsap per dag.

De onderzoekers vermoeden dat stoffen in het sap de cellen in de testes beschermen doordat ze de aanmaak van beschermende enzymen verhogen.

Verleden jaar ontdekten onderzoekers van The Male Clinic in het Amerikaanse Beverly Hills dat mannen makkelijker een erectie kregen als ze elke dag een glas granaatappelsap dronken.

Sport & Fitness, mei 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.