Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 29-1-2021

Goed eten, vet verliezen

Als je denkt dat een afslankdieet uit rauwe wortels en af-en-toe een rijstwafeltje bestaat, dan zit je er helemaal naast. Hoogwaardige maaltijden met weinig kilocalorieën kunnen prima smaken. Als je een beetje moeite doet.

8.00 uur
Zalm met gestoomde broccoli
Een heel ander ontbijt dan je chocopops met volle melk, maar wel een ontbijt waarmee je dag goed begint. Zalm zit ramvol eiwitten en vet-verbrandende visvetzuren, en broccoli verhoogt je testosteronspiegel.

11.00 uur
Snee volkorenbrood met pindakaas
Laat je niet wijsmaken dat pindakaas ongezond is. Pindakaas past in gezond voedingspatroon. Tachtig procent van het vet in pindakaas is onverzadigd, en in het eiwit van pinda's zit veel arginine. Arginine verbetert de vetverbranding en houdt bloedvaten soepel.

13.00 uur
Rosbief op volkorenbrood met avocado
Een combinatie van uitstekende eiwitten uit vlees met enkelvoudig onverzadigde vetzuren uit avocado. Als je spieren niet actief zijn gebruiken ze bij voorkeur enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Perfect spierballenvoer dus.

16.00 uur
Cottage cheese met pesto
Deze snack levert je eiwitten die je stofwisseling hoog houden en veel calcium. Calcium zorgt er volgens een studie van de Amerikaanse Vanderbilt University voor dat je lichaam meer vet uitscheidt.

18.00 uur
Kalkoenchili
Snijd een kalkoenfilet in piepkleine stukje, en doe daar fijngehakte ui, tomaat en pepers bij. Mengen met kikkererwten, zwarte bonen of kidneyboontjes. Op smaak brengen met komijn. Het eindresultaat is een maaltijd met 3 taillesparende bestanddelen: eiwitrijk kalkoen, verzadigende bonenvezels en metabolismeverhogende pepers.

21.00 uur
Eiwitshake
Je sluit je dag af met een eiwitshake. Zorg er wel voor dat er zo min mogelijk koolhydraten in zitten. Nadat je een langzaamverterende caseïneshake als Micellar Casein van Powersupplements hebt ingenomen, hebben je spieren de hele nacht voldoende aminozuren waarmee ze kunnen herstellen en groeien.

Ormea Afslankbulletin, mei 2012.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.