Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 22-7-2020

Anabole werking van Ginkgo biloba

Je gelooft je ogen niet, maar toch staat het er, zwart op wit. Moleculaire wetenschappers van de Franse onderzoeksinstituten Inserm en CNRS hebben in het sjieke wetenschappelijke tijdschrift PLoS One een dierstudie gepubliceerd waarin Ginkgo biloba de spieren van oudere ratten groter en sterker maakt. Ginkgo, dat je gewoon bij de drogist kun kopen, heeft dus een anabole werking.

De Fransen deden hun proeven met ratten van 22 maanden. Kregen die twee maanden lang ginkgo-extracten door hun drinkwater, dan werden kun spieren 9 procent groter en 2 keer zo sterk. Bovendien verloren de dieren vet.

Door genomicstechnologie ontdekten de onderzoekers dat het supplement genen harder liet werken die nodig zijn voor de spiergroei.

Het was al bekend dat ginkgo de spieren van primitieve wormpjes sterk houdt als die ouder worden. Dit is de eerste keer dat wetenschappers het spierversterkende effect van ginkgo aantonen in zoogdieren.

Het effect van ginkgo in de spieren van jongere dieren is niet onderzocht.

Sport & Fitness, maart 2010.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.