Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 27-10-2019

Gevolgen vetzuchtepidemie worden rampzalig, waarschuwt Katan

Beleidsmakers hebben geen idee van de omvang van de catastrofe die op ze afkomt, zegt voedingswetenschappers prof. Martijn Katan. De gevolgen van de vetzuchtepidemie worden rampzalig. "Nog voordat er door het broeikaseffect palmen op de Dam groeien, hebben wij hier een gigantisch gezondheidsprobleem", voorspelt Katan in Trouw.

"Als al die dikke mensen, die de komende jaren nog in aantal zullen toenemen, diabetes krijgen, dan krijg je een getal dat in geen enkele spreadsheet past. Een diabetespatient is wat betreft verzorging en medicatie veel duurder dan bijvoorbeeld een longkankerpatient, al was het maar omdat hij langer blijft leven. En dan heb ik het alleen nog maar over het geld, niet over de ellende."

De wetenschap heeft het groeiende leger de overgewichtigen niets te bieden, verzucht Katan. "Die comeback van het Atkinsdieet: ik vind het treurigst. Er is geen substituut voor het devies 'meer bewegen, minder eten'.

Weekblad voor Wageningen UR, 5 februari 2004.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.