Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 16-6-2019

Fruitwark voor kinderen snel te fruitig

Welke levensmiddelen vinden kinderen en tieners lekker? Welke niet? Daar proberen onderzoekers van de Wageningse onderzoeksinstituten ATO, LEI en Rivo achter te komen. Ze ontdekten bijvoorbeeld dat de meeste kinderen de stukjes fruit in fruitkwark niet kunnen waarderen.

De populairste soorten fruitkwark onder kinderen bevatten geen stukjes fruit. "Er zit natuurlijk wel fruit in", zegt ir. Astrid Poelman van ATO. "Maar het is helemaal fijngemalen." De populairste soorten fruitkwark onder volwassenen bevatten daarentegen wel van zulke stukjes.

Onderzoeksleider Poelman probeert in het project de smaak van tieners en kinderen te leren kennen. "Kinderen en tieners hebben niet alleen steeds meer geld te besteden", verklaart ze. "Ze beinvloeden ook het uitgavenpatroon van het gezin."

Daarnaast worden kinderen uiteindelijk volwassen consumenten. Door producten te maken die kinderen waarderen, kunnen bedrijven hen op de langere termijn aan zich binden.

Weekblad voor Wageningen UR, 4 oktober 2001.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.