Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 28-7-2020

EU waarschuwt bodybuilders voor Esto Suppress

In het via internet verkochte supplement Esto Suppress zit het antioestrogeen tamoxifen, de actieve stof in het kankermedicijn Nolvadex. Dat zegt een laboratorium van de Europese Unie, het in Portugale gevestigde European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction.

De fabrikant van Esto Suppress adviseert farmacologisch ondersteunde sporters het 'supplement' te gebruiken tijdens en na anabolenkuren, maar zegt niet welke stof er in het product zit. Het laboratorium heeft het product onderzocht na discussies op bodybuildingboards over precieze inhoud van Esto Suppress.

Sporters die Esto Suppress gebruiken, kunnen in de problemen komen omdat de capsules te weinig en soms zelfs helemaal geen actieve stof bevatten. De hoeveelheid tamoxifen varieert volgens het laboratorium van 0 tot een krappe 4 milligram. Volgens het etiket zouden gebruikers dagelijks 2 capsules moeten slikken, en zouden dus hooguit 8 milligram tamoxifen per dag kunnen binnenkrijgen.

Handboeken adviseren farmacologische bodybuilders doses van 10 tot 30 milligram per dag.

Sport & Fitness, mei 2014.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.