Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-4-2020

Nodig: een andere kijk op vetzucht

Natuurwetenschappers domineren het debat over overgewicht. Dat moet veranderen, vindt de Wageningse consumptiesocioloog dr. Hans Dagevos van het Landbouw-Economisch Institituut (LEI). Dagevos vroeg vijftien psychologen, filosofen en communicatiewetenschappers om hun visie te geven. Het eindresultaat, het boek De Obesogene Samenleving, verschijnt op 20 april.

'Als het gaat om oplossingen voor de vetzuchtepidemie komen voedingswetenschappers of bewegingswetenschappers in de media vaak met suggesties als levensmiddelen met minder vet, de aanleg van meer fietspaden en meer trappen in gebouwen', zegt Dagevos.

De onderzoeker hoopt dat de bundel, die tot stand kwam met hulp van het Rathenau-instituut, het debat over de vetzuchtepidemie een niveau hoger tilt. 'De ideeen zijn nu te eenzijdig.'

Hans Dagevos & Geert Munnichs (redactie). De Obesogene Samenleving: Maatschappelijke Perspectieven op Overgewicht. Amsterdam: Amsterdam University Press. ISBN 978 90 5356 981 8. 192p. E29,90.

Resource, 19 april 2007.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.