Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 3-8-2020

Ecdysteron maakt gewrichten sterker

Je zou de krachtsporters de kost moeten geven die last hebben van hun knieen, ruggenwervels en schouders. Vaak heeft het kraakbeen in hun gewrichten te lijden gehad van het zware tillen. Duitse onderzoekers hebben een natuurlijke remedie ontdekt die de groei van kraakbeen stimuleert: het in de bodybuilding niet onbekende ecdysteron.

Ecdysteron is een steroid dat voorkomt in spinazieachtige planten. In dierproeven stimuleert het de groei van spierweefsel en remt tegelijkertijd de groei van vetlagen.

De Duitsers ontdekten in proeven op ratten dat ecdysteron ook positief effect heeft op kraakbeen en bot. Aten de ratten elke dag 53 milligram ecdysteron, dan werden het kraakbeen in hun gewichten in drie maanden tijd enkele tientallen procenten dikker. Het plantaardige steroid stimuleerde in de botten bovendien de aanmaak van collageen.

Sporters die supplementen gebruiken om hun gewrichten sterker te maken nemen nu vaak glucosamine [Link]. Het zou interessant zijn om eens uit te zoeken wat er gebeurt als je glucosamine en ecdysteron met elkaar combineert.

Sport & Fitness, juni 2010.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.