Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 29-7-2018

DNA van dode Bigfoot is van buidelrat

De dode BigFoot, die drie BigFoot-jagers in hun bezit zeggen te hebben, is nep. Dat werd duidelijk tijdens de persconferentie die de BigFoot-jagers gisteren organiseerden in het Californische Palo Alto. [uk.reuters.com Aug 15, 2008] Het DNA van BigFoot was dat van een opossum, een Amerikaanse buidelrat.

DNA van dode Bigfoot is van buidelrat
De BigFoot-jagers zouden twee haarmonsters van hun dode BigFoot hebben laten onderzoeken door Curt Nelson van de universiteit van Minnesota. Het DNA van de ene was menselijk, het andere kwam voor 96 procent overeen met het DNA van een buidelrat. Je ziet er eentje hiernaast.

De BigFoot-jagers houden echter vol dat ze wel degelijk op een geheime locatie een dode BigFoot in hun vriezer hebben liggen. "De monsters zijn kennelijk niet netjes genomen en verontreingd", aldus Tom Biscardi. "We gaan gewoon door met de autopsie van het echte monster."

Een paar dagen geleden viel ook al een stukje "wetenschappelijk bewijsmateriaal" weg waarmee de BigFoot-jagers hun verhaal wilden ondersteunen. De twee originele vinders van de BigFoot, Matthew Whitton en Rick Dyer interviewden op een videoclip Paul van Buren, een wetenschapper die "verbijsterd" zei te zijn door de vondst. Die "wetenschapper", bekenden de vinders even later in een andere clip, was in werkelijkheid een familielid.

Matthew Whitton en Rick Dyer hebben een bedrijfje dat BigFoot-artikelen verkoopt en BigFoot-reizen organiseert. Tom Biscardi verdient zijn geld met boeken, documentaires en een website over BigFoot.

Phantasmagorium, 16-8-2008.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.