Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 3-6-2020

Dieet met veel suiker berooft ouderen van spiermassa

Iedereen die dit blad leest weet het, dus we winden er geen doekjes om. Hoe meer suiker of andere geraffineerde koolhydraten een dieet bevat, des te ongezonder is het. Hoe desastreus een suikerdieet kan zijn blijkt maar weer eens uit een dierstudie die Franse onderzoekers hebben gepubliceerd in de Journal of Nutrition.

De Fransen gaven labratten van middelbare leeftijd voer dat voor zestig procent uit suiker bestond, en keken vervolgens wat er met de dieren gebeurde toen ze ouder werden.

Normaliter verliezen labratten spiermassa als ze verouderen, en dat gebeurde ook met de proefdieren van de onderzoekers - maar dan twee keer zo snel.

De onderzoekers konden ook achterhalen hoe een suikerdieet op hogere leeftijd de spiermassa laat wegkwijnen: niet door vrije radicalen te activeren, niet door ontstekingen in de spieren aan te wakkeren, maar door de spieren ongevoelig te maken voor insuline.

Sport & Fitness, augustus 2015.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.