Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 14-8-2020

De NO-booster uit de supermarkt

Als je liever geen NO-boosters van de supplementenboer gebruikt, maar toch nieuwsgierig bent naar het effect van die dingen, kijk dan eens wat er gebeurt als je elke dag voordat je gaat trainen twee ons gekookte bietjes eet. Die tip kreeg het beste bodybuildingmagazine van de Nederland en Belgie van voedingswetenschappers van Saint Louis University in de Verenigde Staten.

De onderzoekers publiceerden in de Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics een studie die aantoont dat sporters beter presteren nadat ze twee ons bietjes hadden gegeten. Daarin zit ongeveer een halve gram natuurlijk nitraat. Dat is vergelijkbaar met wat je via nitraathoudende NO-boosters kunt binnenkrijgen.

Nitraat verandert in het lichaam in stikstofmonoxide of NO. Die stof maakt bloedvaten wijder, waardoor spiercellen meer zuurstof en energie opnemen. Bovendien versterkt NO de groeiprikkel na een intensieve training.

Nitraten in bietjes zijn zo ongeveer de best onderzochte NO-boosters op de markt.

"Sporters die bietjes als NO-booster gebruiken slaan twee vliegen in een klap", zeggen de onderzoekers. "Ze presteren beter, en ze eten meer groenten. Ook voor sporters is een dieet met veel groenten gewoon gezond."

Sport & Fitness, december 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.