Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 20-10-2019

De Hoog ziet niets in kliklijn M

De Wageningse gezinssocioloog en columnist en prof Kees de Hoog heeft weinig vertrouwen in de kliklijn Meldlijn M, waarvoor radio en televisie vanaf deze week spotjes gaan uitzenden. De kliklijn is bedoeld voor burgers die misdadigers anoniem willen aangeven.

Op de voorpagina van dagblad Trouw meldt de Wageningse socioloog maandag dat de kliklijn waarschijnlijk veel onbetrouwbare informatie zal opleveren. De Hoog vindt dat Avro's Opsporing Verzocht het beter heeft aangepakt.

"Bij Opsporing Verzocht krijg je gerichte informatie", zegt De Hoog. "Bijvoorbeeld: Herkent u deze man? Hij draagt Adidas-schoenen en een rode sjaal. Dat is anders bij die kliklijn, waarbij je wordt uitgenodigd om zelf situaties te interpreteren - en misschien overhaast conclusies te trekken."

De projectleider van de kliklijn was het niet eens met De Hoog. "Onze centralisten hebben voldoende ervaring opgedaan om nepmeldingen te onderscheiden van serieuze tips", liet hij weten.

De Hoog kreeg daags na het artikel in Trouw journalisten van Radio 1, Metro en De Gelderlander aan de lijn voor reactie. Woensdag was hij te zien in RTL Boulevard, en de Haagsche Courant vroeg hem een opiniestuk. Ook kreeg hij een uitnodiging voor het discussieprogramma B&W, maar die moest hij afslaan.

Weekblad voor Wageningen UR, 8 januari 2004.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.