Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 20-8-2018

Atheisten boos over Darwinstudie

De Amerikaanse onderzoeker Tim Berra heeft politiebescherming gekregen na bedreigingen door militante atheisten. De website van de Ohio State University, waar Berra werkt, is enige tijd uit de lucht geweest. Hackers hadden de site gekraakt en er pro-evolutionistische propaganda op gezet.

Berra publiceerde vorige week een studie naar de genetische achtergrond van Darwin. Daarin suggereerde hij dat de dood van de kinderen van de bioloog te wijten is aan inteelt. Darwin was getrouwd met zijn nicht, en ook zijn voorouders traden in het huwelijk met familieleden.

De Amerikaanse bond van atheisten heeft woedend gereageerd op de aantijgingen. Tijdens een demonstratie van 3000 ongelovigen werd een pop van Tim Berra verbrand. De politie kon slechts ternauwernood voorkomen dat de boze menigte optrok naar de campus van de universiteit in Ohio.

'Dit is vuilspuiterij, zo ga je niet met een groot denker om', zei een woedende woordvoerder van de atheisten. 'Dit is onderdeel van een lastercampagne die tot doel heeft twijfel te zaaien aan de geestelijke capaciteiten van de vader van de evolutietheorie.'

De Amerikaanse overheid heeft Berra bescherming aangeboden nadat geheime diensten zeiden aanwijzingen te hebben dat er in geheime kampen in Europa zelfmoordatheisten in opleiding waren om wraak te nemen op de onderzoeker.

De heftige reactie van de atheisten is in het verkeerde keelgat geschoten bij evangelisch-christelijk Amerika. Verschillende republikeinen hebben opgeroepen tot hard optreden. President Obama riep gisteren op tot kalmte. 'Het is belangrijk dat we niet alle atheisten over een kam scheren. Er zijn er ook bij die geen vlieg kwaad doen.'

Obama zei wel dat het bestaan van atheistische opleidingscentra in Europa onacceptabel is. Anonieme bronnen melden dat hij het Amerikaanse leger toestemming heeft gegeven de kampen te ontmantelen, ook als dat tegen de zin is van de Europese Unie.

De Saeftinger, 10-5-2010.

De Saeftinger bracht satirisch en overduidelijk onjuist nieuws. Elke overeenkomst tussen organisaties, locaties en personages in de nepnieuwsberichten van De Saeftinger met bestaande organisaties, locaties en personages berust op toeval.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.