Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 12-8-2020

Bulken met BCAA's

Voor legio krachtsporters is bulken zo ongeveer het mooiste wat er is. Veel eten en hard trainen, en je volledig concentreren op het opbouwen van meer spiermassa, da's het betere leven. Jammer genoeg heeft bulken ook een keerzijde. Je bouwt er ook vetlagen mee op. Japanse onderzoekers hebben in Endocrine Journal een dierstudie gepubliceerd die suggereert dat je daaraan iets kunt doen als je BCAA's inneemt.

De Japanners mestten muizen vet met voer waaraan ze suiker en vet hadden toegevoegd. Gaven de Japanners hun proefdieren via het drinkwater ook BCAA's, dan stagneerde daardoor de groei van hun vetreserves.

Na vier weken hadden de muizen die BCAA's hadden gekregen half zo veel vetmassa als de dieren die het zonder BCAA's hadden moeten doen.

Opvallend was vooral dat de Japanners helemaal niet zoveel BCAA's nodig hadden om dat effect te bereiken. Omgerekend naar mensen ging het om enkele grammen per dag.

Omdat de onderzoekers de BCAA's toevoegden aan het drinkwater kregen de muizen wel voortdurende kleine beetjes BCAA's binnen. De onderzoekers denken dat een gestage aanvoer van BCAA's in het lichaam de stofwisseling omhoog schroeft.

Sport & Fitness, datum onbekend.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.