Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 25-8-2020

Bosbessen hebben antioestrogene werking

In bosbessen zitten stoffen die het vrouwelijke geslachtshormoon estradiol saboteren. Dat ontdekten onderzoekers van de University of Louisville in de Verenigde Staten. De onderzoekers gaven gevriesdroogd bosbessenpoeder aan muizen, implanteerden estradiolgevoelige kankercellen in de dieren, en zagen dat het bosbessenpoeder de groei van die kankercellen afremde. Dat kwam omdat flavonoiden in bosbessen cellen doof maken voor estradiol, ontdekten de onderzoekers.

De Amerikanen zijn op zoek naar voedingsmiddelen die vrouwen kunnen beschermen tegen borstkanker, maar hun resultaten zijn ook interessant voor bodybuilders. Estradiol is immers het hormoon dat je opzadelt met ongewenste vetdepots op de plaatsen waar je ze allerminst wilt hebben, zoals in je borststreek.

Als je de doses die de Amerikanen aan hun muizen gaven omrekent naar mensen, dan kom je op ongeveer een gram bosbesflavonoiden per dag.

Sport & Fitness, april 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.