Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 30-8-2019

Dieet moeders in Bangladesh te pover voor borstvoeding

Moeders in Bangladesh eten te slecht om borstvoeding te geven. Dat ontdekten Wageningse onderzoekers op het arme platteland van Bangladesh. Bijna de helft van de baby's die borstvoeding kregen was te licht.

Voedingswetenschappers in het rijke Westen benadrukken al enkele decennia hoe gezond borstvoeding wel niet is. Moedermelk, beklemtonen ze, bevat eiwitten die het immuunsysteem van baby's stimuleren. De 252 vrouwen in het Wageningse onderzoek kregen echter zo weinig calorieen binnen dat ze niet voldoende moedermelk konden aanmaken om hun kinderen te voeden.

De moeders aten dagelijks nog geen 1500 kilocalorieen. Bijna de helft van hun kinderen was met 2500 gram bij de geboorte te licht. De moedermelk was niet in staat om dat te veranderen. De eerste zes maanden van hun leven bleven de kinderen onder het gewenste gewicht.

Weekblad voor Wageningen UR, 30 januari 2003.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.