Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 7-10-2019

Biotechnologie in het Vaticaan

"Ik zag in een Nederlandse krant dat het Vaticaan een seminar organiseerde over genetische modificatie", zegt dr Harry Kuiper, de gentechnologie-specialist van het Wageningse onderzoeksinstituut Rikilt. "Het Vaticaan doet dat wel vaker. Meestal is dat om informatie te verzamelen voordat het zijn standpunt over een maatschappelijk thema formuleert. Daarom dacht ik: ik zal ze even het persbericht van Entransfood [Link] sturen."

Entransfood is een EU-project, waarin wetenschappers, bedrijven, consumenten- en milieuorganisaties zich samen hebben uitgesproken over wat volgens hen wel en niet kan met genetisch gemodificeerde voedselgewassen.

Het persbericht wekte de interesse van de moederkerk, want enkele maanden later kreeg Kuiper een brief van Aartsbisschop Renato Martino waarin hij officieel werd uitgenodigd om op 10 en 11 november in het Vaticaan te spreken. Kuiper, kleinzoon van een hervormd predikant, is vereerd.

"Ik moest toch in Rome zijn", zegt hij. "Een week later is er een Expert Consultation van de FAO over genetische modificatie van dieren."

Weekblad voor Wageningen UR, 6 november 2003.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.