Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-8-2018

Bigfoot kwam van camping

De Veluwse Bigfoot, die verleden week kwam aanlopen bij snackbar De Houtsnip in Ermelo, was een grafisch vormgever die kampeerde op een nudistencamping. 'Maar het is begrijpelijk dat mensen meneer voor een Bigfoot hebben gehouden', zegt politiewoordvoerder Dik de Vierkante.

Op de avond dat het personeel en een bezoeker van De Houtsnip melding maakten van een Bigfoot die zich te goed deed aan kroketten zagen nog meer Ermelo-ers een behaard mensachtig wezen door de Veluwse bossen lopen.

'Onmiddellijk nadat er bij de meldkamer verontruste telefoontjes binnenkwamen hebben wij een team gestuurd om poolshoogte te nemen', aldus De Vierkante. 'Aanvankelijk hielden we rekening met een ontsnapte mensaap of een beer.' De Bigfoot, beer of mensaap bleef echter onvindbaar.

Omdat er in totaal meer dan dertig Bigfoot-sightings waren, besloot de korpsleiding de volgende dag tot een buurtonderzoek. 'Op basis van onze interviews konden we vaststellen dat de Bigfoot niet uit de bossen van de Veluwe was komen aanlopen, maar uit de Flevopolders', zegt De Vierkante. 'Toen we onze collega’s aldaar inlichtten, hadden die binnen twee dagen de zaak opgelost.'

Het bleek te gaan om Hans S, een 52-jarige zwaarbehaarde grafisch vormgever die verbleef op naturistencamping De Vrijgaard in Zeewolde. Op de dag dat hij Ermelo in rep en roer bracht had S eerder met zijn campingvrienden genoten van een met bier besproeide veganistische maaltijd, en naderhand 'een onweerstaanbare trek in kroketten, gehaktballen of frikadellen' gekregen.

'Ik ben zonder nadenken de camping afgelopen en op zoek gegaan naar een snackbar', zegt S. 'Of ik die heb gevonden kan ik mij persoonlijk niet meer herinneren, maar de politie van Zeewolde heeft me verzekerd dat dit inderdaad het geval is geweest.'

Anja S, de 51-jarige echtgenote van Hans S, kan zich goed voorstellen dat de Ermelose bevolking haar man voor een Bigfoot heeft gehouden. 'Ik noem hem altijd Beertje', zegt ze.

De Saeftinger, 25-8-2010.

De Saeftinger bracht satirisch en overduidelijk onjuist nieuws. Elke overeenkomst tussen organisaties, locaties en personages in de nepnieuwsberichten van De Saeftinger met bestaande organisaties, locaties en personages berust op toeval.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.