Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 14-7-2019

Big Booman is watching you

Hebben jullie het al gehoord? Op het Bestuurscentrum hebben ze nu een Prikklok. Vanaf nu moeten alle werknemers in het hoofdgebouw in- en uitklokken. Werken na acht uur 's avonds is verboden en na 'ten hoogste vijf uur aaneengesloten arbeid' zijn alle ambtenaren van het hoofdgebouw verplicht een half uur pauze te nemen. Wat een mietjes.

Bij ons op de redactie van het Wb doen we niet aan prikklokken. Wij vallen niet onder de pluchen wurggreep van Big Booman. Ons werk is pas af als het af is, en niet eerder. Als het nodig is, werk je het weekend door. Desnoods sla je maar een nachtje slaap over. Jij bent niks, je deadline is alles.

Dat is onze mentaliteit en daar zijn we trots op. Daarom nemen we met afgrijzen kennis van de Jan Salie-mentaliteit op het Bestuurscentrum. Zijn dat nou de mannen en vrouwen die Wageningen vlot moeten trekken? Die kasplantjes die geeneens vijf uur kunnen werken zonder pauze?

Waar zijn de ouderwetse taakhengsten gebleven? Die raakten niet in paniek, als het buiten donker werd maar hun werk nog niet af was. Die renden niet naar beneden om te klokken. O nee. Die deden gewoon een lichtje aan en gingen door. Tot hun klus af was.

Tot Wageningen af was.

Weekblad voor Wageningen UR, 7 februari 2002.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.