Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 15-6-2019

Bietenyoghurt

ylvia de Jong, een 21-jarige studente Levensmiddelentechnologie, ontwikkelde samen met vijf Franse medestudenten een groentenyoghurt en won daar een prijs mee. De yoghurt is gebaseerd op de smaak van vier verschillende groenten: wortel, rode biet, pompoen en tomaat.

De 'Yaourt des Quatre Saisons', zoals die officieel heette, was goed voor tienduizend euro aan prijzengeld. Daarnaast krijgen de studenten deskundige ondersteuning om hun product ook daadwerkelijk op de markt te brengen.

Het Tropheliaconcours waarbij De Jong meedong, wordt georganiseerd door de Franse voedingsindustrie en een agrarische onderwijsinstelling. De wedstrijd is bedoeld om studenten te laten nadenken over nieuwe voedingsmiddelen. Een jury van Franse industriebonzen, docenten en chef-koks beoordeelde de inzendingen.

De jury was erg gecharmeerd van het idee achter de yoghurt. Mensen eten minder groenten dan goed voor ze is. Door de impopulaire groenten toe te voegen aan een populair voedingsmiddel als yoghurt zou de groenteconsumptie wel eens kunnen stijgen, hoopt de jury.

Weekblad voor Wageningen UR, 4 oktober 2001.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.