Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 30-7-2019

Wagenings allergiecentrum krijgt bestuurlijke zegen

Het samenwerkingsverband tussen Wageningse onderzoeksgroepen op het gebied van allergie [Link] krijgt vijf aio's. Dat heeft de raad van bestuur toegezegd.

"Elke aio werken tussen twee kenniseenheden van Wageningen UR in", zegt dr Luud Gilissen van het onderzoeksinstituut Plant Research International. "Groepen uit alle vijf Wageningse kenniseenheden doen inmiddels in het consortium mee." Er komt bijvoorbeeld een aio, aangestuurd door zowel de kenniseenheid Maatschappij als de kenniseenheid Voeding, die gaat onderzoeken of voedselallergieen bij alle sociale groepen even vaak voorkomen.

Wetenschappelijke spil in het consortium is de recent benoemde prof. Huub Savelkoul van de leerstoelgroep Celbiologie en Immunologie van Wageningen Universiteit. Savelkoul werkt al langer aan de immunologische achtergrond van allergische reacties.

Het consortium, dat gaat samenwerken met Nederlandse ziekenhuizen en medische onderzoeksinstellingen, zal misschien deel gaan uitmaken van een breder nationaal allergieconsortium. De initiatiefnemers onderzoeken of het mogelijk is om hiervoor subsidies van het aardgasfonds ICES-KIS te krijgen.

Weekblad voor Wageningen UR, 16 mei 2002.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.