Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 19-7-2020

BCAAs houden spieren vast bij negatieve caloriebalans

Bodybuilders en andere krachtsporters die fikse doses BCAAs gebruiken kunnen tijdens een mild afslankdieet vet verliezen maar toch al hun spiermassa vasthouden. Dat is de slotsom van een onderzoek dat bewegingswetenschappers van het College of Charleston in de VS publiceerden in de Journal of the International Society of Sports Nutrition.

De onderzoekers zetten een kleine groep krachtsporters op een niet al te streng caloriebeperkt dieet, en lieten ze voor en na hun workouts 14 gram BCAAs innemen. Per workout consumeerden de mannen dus 28 gram BCAAs.

Een controlegroep kreeg evenveel snel opneembare koolhydraten.

In een periode van acht weken nam het vetpercentage van de krachtsporters in de BCAA-groep af met half procent, en nam de spiermassa toe met een halve kilo. Bij de mannen die koolhydraten kregen verminderde het vetpercentage met anderhalf procent en nam de spiermassa af met een kilo.

Sport & Fitness, mei 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.