Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 19-7-2019

Avebe denkt over verhuizing naar Wageningen

"Dit gaat om een intern document dat is uitgelekt", zegt Harry Jasken. "Eergisteren stond het ineens in de kranten. Het heeft hier de wenkbrauwen doen fronsen." Volgens de woordvoerder van Avebe valt de beslissing of onderzoekers van de zetmeelreus in Wageningen zullen neerstrijken pas over twee maanden.

Avebe kampt met een probleem. Omdat het aantal studenten dat zich inschrijft voor chemische en biochemische wetenschappen al jarenlang daalt, heeft de hoofdvestiging steeds meer moeite om academici aan te trekken. Een verhuizing van het Groningse Veendam naar de Food Valley zou het aantrekken van jonge onderzoekers moeten vergemakkelijken.

Een verhuizing kan samengaan met de reorganisatie van de onderzoeksafdeling van Avebe. Het concern wil zijn onderzoek directer laten aansluiten op de wensen van de markt. Daarom is het bezig de centrale onderzoeksafdeling op te splitsen en onder te brengen bij de drie divisies van het bedrijf: papier, voeding en bijzondere grondstoffen. Verkopers en marketingafdelingen hebben dan meer mogelijkheden om de onderzoeksprogramma's aan te sturen.

"We sluiten niet uit dat we onderzoeksdivisies in Wageningen zullen onderbrengen", zegt Jasken. "Er zijn nu in werkgroepen aan het bekijken of dat tot de mogelijkheid behoort. Maar voor hetzelfde geld blijft alles gewoon hier."

Weekblad voor Wageningen UR, 28 februari 2002.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.