Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 21-7-2018

Ark

Ark
Ark

In Ark [cgsociety.org] dreigt een virus de mensheid uit te roeien. De overlevenden gaan aan boord van een vloot van Arken en zoeken hun heil op de oceaan. De man die de vloot aanvoert ontdekt dat hijzelf ook drager is van het virus, en klimt met een revolver op het dek, om daar een kogel door zijn hoofd te jagen.

Dan neemt het verhaal ineens een andere wending. We maken een sprong in de tijd, en de kapitein van de Ark is oud. Hij staat op het het dak van een verzorgingstehuis. Hij is dement. Is hij ooit wel een kapitein van een Ark geweest? Of...

Ark is een animatie met lagen, zoals dat heet. Hij is in 2007 gemaakt door de Pool Grzegorz Jonkajtys. Jonkajtys werkte mee aan films als The League of Gentlemen, Gothika, Hellboy, SinCity en Pan's Labyrinth. In 2002 maakte hij de animatie Mantis, over een eenzame robot die zijn eigen levensgezel bouwt. [YouTube] Dat moet je natuurlijk nooit doen met onderdelen die je vindt op straat.

Phantasmagorium, 12-6-2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.