Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-7-2019

Arie Oskam ziet nieuwe missie van Wageningen UR wel zitten

Prof. Arie Oskam ziet de nieuwe koers van Wageningen UR wel zitten. Wageningen vergroot zijn kansen als het minder aandacht besteedt aan techniek en meer aan mensen, denkt de econoom.

"In onze samenleving bestaat de economie voor zeventig procent uit dienstverlening", zegt hij. "In zo'n omgeving moet je stilstaan bij wat de samenleving wil. Maatschappijwetenschappers kunnen dat."

Toch maken de harde wetenschappen een belangrijk deel uit van de core business van Wageningen. De reputatie van Wageningen berust vooral op technologische hoogstandjes, zoals de bio-informatica en de levensmiddelentechnologie. Kan Wageningen zich niet beter op die core business blijven richten? Volgens bedrijfseconomen is dat toch het verstandigste wat een organisatie kan doen?

Oskam vindt van niet. "Je kunt wel ergens bijzonder goed in zijn, maar als daar nauwelijks vraag naar is, dan kun je beter iets anders gaan doen. Dat geldt ook voor Wageningen. Als je kijkt naar de studentenaantallen, staan we er niet florissant voor."

Meer over de nieuwe missie van Wageningen UR lees je hier.

Weekblad voor Wageningen UR, 14 februari 2002.
Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.