Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 17-8-2018

Fireworks wel in zee met Peppijn

Film- en televisieproducent Fireworks gaat een real life soap maken rond het apenjongetje Peppijn. Peppijn is van plan zich volgend jaar aan te sluiten bij een groep chimpansees in het oerwoud van Noord-Oost Congo.

De zesjarige Peppijn is volgens zijn vader, communicatie-adviseur in Aerdenhout, 'al heel lang erg geinteresseerd in dieren en hun gedrag. Hij is ook erg volwassen voor zijn leeftijd.'

Peppijn traint volgens zijn vader in de achtertuin van zijn ouderlijk huis door samen te wonen met een kolonie stokstaartjes. 'Het is echt geweldig om te zien hoe hij helemaal is opgenomen door de dieren.' Peppijn zal de jongste mens zijn die ooit wordt opgenomen in een apenkolonie.

Eyeworks liet eerder een deal met zeilmeisje Laura afketsen omdat ze te veel geld vroeg voor de rechten om een film van haar soloreis rond de wereld te maken. 'Laat haar maar gaan. Je zult zien, als ze terugkomt zal de wereld in de ban zijn van de belevenissen van Peppijn en geen oog hebben voor een saai potje dobberen op de zee', zegt Gerjan Heidenboer van Fireworks.

Heidenboer is erg in zijn sas met het nieuwe project. 'Het mooie is dat de serie ongetwijfeld wezenlijke vragen zal opwerpen. Wat is het om mens te zijn? Wat onderscheidt ons van de dieren? En gaan wij wel goed om met de natuur? Wij denken dat de serie wereldwijd veel aandacht zal genereren voor bedreigde dieren in het algemeen en mensapen in het bijzonder.'

De Kinderbescherming geeft desgevraagd te kennen dat ze geen bezwaar zullen maken tegen het plan van Peppijn. 'Wij zijn het zat met die verwende nesten. Ze gaan hun gang maar. Wij gaan ons weer bezig houden met kinderen die het echt moeilijk hebben. Verwende apen met ouders die om aandacht verlegen zitten, zoeken hun heil maar elders.'

Fireworks zegt dat er al 23 landen belangstelling hebben getoond voor de serie en verwacht dat het programma dat de werktitel 'Peppijn in de mist' draagt, minstens even belangrijk zal worden in de tv-geschiedenis als Big Brother. Peppijn vertrekt op 1 mei 2011, drie dagen na zijn zevende verjaardag.

De Saeftinger, 12-8-2010.

De Saeftinger bracht satirisch en overduidelijk onjuist nieuws. Elke overeenkomst tussen organisaties, locaties en personages in de nepnieuwsberichten van De Saeftinger met bestaande organisaties, locaties en personages berust op toeval.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.