Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 26-8-2020

De anabole potentie van cacao

Bijna alle positieve dingen die sportwetenschappers de laatste jaren over cacao hebben ontdekt - zoals een verbeterde doorbloeding, of een verbeterd uithoudingsvermogen - zijn het werk van het flavonoid epicatechine, waarvan je pure cacaoproducten vrij veel aantreft. Dat flavonoid zou ook wel eens interessant kunnen zijn voor krachtsporters, ontdekten Mexicaanse moleculaire wetenschappers.

Toen de onderzoekers menselijke proefpersonen twee keer per dag een capsule met ongeveer veertig milligram epicatechine uit cacao gaven, werden die in een week zeven procent sterker. De proefpersonen deden niet aan sport.

In het bloed van de proefpersonen verlaagde het cacaoflavonoid de concentratie myostatin. Epicatechine in cacao is dus een natuurlijke myostatineremmer.

Voor zover we weten zijn er nog geen supplementen met epicatechine op de markt.

Sport & Fitness, maart 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.