Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 8-2-2019

Aminozuren versus verkoudheid

Als je je het de komende weken niet kunt permitteren om een verkoudheid of griep te krijgen, dan moet je dit even noteren: twaalfhonderd milligram leucine, zeshonderd milligram glutamine en vijfhonderd milligram arginine. Volgens onderzoekers van de University of Tokyo verbetert je natuurlijke afweer als je die cocktail van aminozuren dagelijks binnenkrijgt.

De natuurlijke afweer bestaat uit de voorhoede van je immuunsysteem. Je kunt ze vergelijken met soldaten aan de grens die schieten op alles wat beweegt. Een beetje primitief, dat wel, maar in sommige situaties bijzonder effectief. Zolang je natuurlijke afweer goed werkt, komt er geen ziektekiem je lichaam in.

De Japanners hebben in experimenten op verzwakte mensen aangetoond dat een mix van leucine, glutamine en arginine de ‘Natural Killercellen’ van de natuurlijke afweer beter laat functioneren. Daardoor vermindert je kans op griep of verkoudheid met een factor drie.

Het Japanse experiment duurde twee maanden. Pas in de tweede maand werd het beschermende effect van de suppletie zichtbaar.

Sport & Fitness, oktober 2012.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.