Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 25-8-2020

Superieure afslankresultaten met deeltijdvasten en cardiotraining

Als je vet wilt verliezen, niet lui bent, en ook niet bang bent voor een beetje experimenteren, dan vind je het onderzoek dat de Amerikaanse bewegingswetenschapper Surabhi Bhutani heeft gepubliceerd in Obesity vast wel interessant.

Bhutani liet een groep dikke proefpersonen deeltijdvasten. Dat hield dit geval in dat ze de ene dag konden eten zoveel ze wilden, maar de andere dag slechts een enkele eiwitrijke maaltijd van 450 kilocalorieen kregen. Op de vastendag liet Bhutani haar proefpersonen bovendien een half uur tot een klein uur aan intensieve cardiotraining doen.

Na twaalf weken was de groep zes kilo vet verloren, zonder dat ze spiermassa hadden moeten inleveren. De combinatie van deeltijdvasten en cardio werkte beter dan deeltijdvasten alleen, en ook beter dan cardiotraining alleen.

Bhutani vermoedt dat het lichaam tijdens korte vastenperiodes de verbranding van lichaamsvet vergemakkelijkt, en tegelijkertijd enzymen aanmaakt die de spieren tegen afbraak beschermen.

Sport & Fitness, april 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.