Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 20-7-2020

7 harde kilo's erbij met HMB Free Acid

Toen wij van de wetenschapsredactie het artikel lazen dat Amerikaanse bewegingswetenschappers schreven over HMB Free Acid, konden we onze ogen niet geloven. En eerlijk gezegd doen we dat nog steeds niet. Maar als je de gesponsorde studie mag geloven, dan winnen bodybuilders in twaalf weken zeven harde kilo's als ze elke dag drie gram HMB Free Acid slikken. Bovendien verliezen ze vijf kilo vet.

Het onderzoek verscheen in de European Journal of Applied Physiology.

HMB Free Acid is de vrije vorm van HMB, en was toen we dit stukje schreven nog niet op de markt. De HMB die je nu kunt kopen is gebonden aan calcium, en daardoor waarschijnlijk minder goed opneembaar.

Als je nu al een beetje aan den lijve wilt ondervinden of HMB Free Acid net zo goed werkt als in de gesponsorde studie die we daarnet noemden, dan zou je de ouderwetse HMB kunnen innemen met voedingszuren, zoals citroenzuur of verdunde tafelazijn. Een deel van de gebonden HMB verandert daardoor in de maag in zijn vrije vorm.

Sport & Fitness, juli 2014.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.