Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 21-7-2020

Nieuwe types groeihormoon in ontwikkeling

Groeihormoonpillen en een groeihormoonvariant die je maar 1 keer in de week hoeft te injecteren. De grote farmaconcerns werken eraan.

Novo Nordisk experimenteert bijvoorbeeld met een groeihormoon dat de onderzoeksafdeling 3N-GH noemt. Aan het groeihormoon hebben de onderzoekers op een kritieke plaats een suikerketen geplakt, waardoor enzymen in de bloedbaan het hormoon moeilijk kunnen afbreken. Daardoor hoeven gebruikers het nieuwe groeihormoon minder vaak te injecteren.

Minder succes boeken farmabedrijven in de ontwikkeling van pillen die de hypofyse dwingen om flinke hoeveelheden groeihormoon aan te maken.

Pfizer werkt bijvoorbeeld al jaren aan zo'n pil op basis van de stof capromorelin, maar staakte de ontwikkeling. Proefpersonen - die tussen twee haakjes niet trainden - wonnen gedurende een jaar 2.5 kilo vetvrije massa. Desondanks zette Pfizer het project in de ijskast.

Sport & Fitness, mei 2011.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.