Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 3-3-2021

10 vetverbranders uit de supermarkt

Wil je graag wat pondjes kwijt? Je kunt je afslankdieet effectiever maken als je deze tien voedingsmiddelen in je voedingspatroon opneemt. Ze liggen gewoon in de supermarkt bij jou in de buurt.


1 |
Mango

Snel opneembare koolhydraten leveren je snelle energie, maar maken je ook snel dik. Maar niet de koolhydraten in mango, vermoeden onderzoekers van Oklahoma State University. Stoffen in de mango laten waarschijnlijk de spiercellen zoveel glucose uit het bloed zuigen dat er geen glucose overblijft voor de vetcellen.
Hoe te serveren? Als snack of als dessert.

2 |
Zwarte bessen

Honderd gram zwarte bessen leveren je twee keer je dagelijkse behoefte aan vitamine C. Veel mannen krijgen niet genoeg vitamine C binnen, en verbranden daarom volgens onderzoekers van Arizona State University East minder makkelijk vet als ze zich bewegen.
Hoe te serveren? Doe ze door de yoghurt.

3 |
Eieren

Hoe het kan, dat snappen onderzoekers niet. Maar als je probeert af te vallen, dan gaat dat makkelijker als je ontbijt met twee gebakken eieren in plaats van brood. Kennelijk remt een eitjesontbijt de eetlust verder op de dag.
Hoe te serveren? Twee bij je ontbijt.

4 |
Walnoten

Als je probeert af te slanken, en toch even je eetlust niet meer kunt beheersen, ga je dan als het even kan te buiten aan de noten. Walnoten, bijvoorbeeld. Waarschijnlijk zitten er nog onbekende eetlustremmende stoffen in noten. Elke calorie die je tijdens je eetaanval eet, vermindert je hongergevoel als je bent uitgeschranst.
Hoe te serveren? Als snack.

5 |
Pijnboompitjes

Het maakt niet uit of je pijnboompitten over je pasta of over je salades doet, stoffen in de pitjes verhogen in het lichaam de afgifte van het eetlustremmende hormoon cholecystokinin. Daardoor eet je na je maaltijd spontaan minder.
Hoe te serveren? Een eetlepel over de salade bij je lunch.

6 |
Kikkererwten

Kikkererwten zijn een goede voedingsbron van eiwitten en vezels. Daardoor hebben ikkererwten een aanzienlijke verzadigende en eetlustremmende werking hebben. Vervang aardappels, pasta en rijst door kikkererwten, en je gewicht schiet omlaag. Zonder honger.
Hoe te serveren? Neem 150-200 gram per maaltijd.

7 |
Rucola

Honderd gram rucolasalade bevat 70 milligram van het flavonoid kaempferol. In studies verhoogt die stof het energieverbruik van spiercellen met maar liefst 35 procent. Waarschijnlijk activeert kaempferol het schildklierhormoon dat het energieverbruik van cellen regelt.
Hoe te serveren? Maak een salade met rucola, olijfolie en kappertjes.

8 |
Oolongthee

Witte thee remt de opname van vet door je darmen, en dus kun je afvallen als je bij maaltijden een kop witte thee drinkt. Bovendien verhoogt witte thee je energieverbruik een beetje.
Hoe te serveren? Drink een kom van 250 ml bij elke maaltijd.

9 |
Andijvie

In 85 gram andijvie zit 240 microgram vitamine K. Dat is drie keer je dagelijkse behoefte. Volgens dierstudies en proeven op mensen door de universiteit van Maastricht remt vitamine K de groei van vetweefsel, waarschijnlijk doordat de vitamine de opname van voedingsstoffen door de spieren verbetert.
Hoe te serveren Wassen, fijnsnijden en stamppot van maken.

10 |
Olijfolie

Je spieren verbranden in rust vetten, en dan het liefste de enkelvoudig onverzadigde vetzuren in olijfolie. Volgens onderzoekers van Menzies School of Health Research kun je moeiteloos vet verliezen als je goedkope bakmargarines met verzadigde vetzuren uit palmolie vervangt door olijfolie.
Hoe te serveren? Vervang de klont margarine in de pan als je gaat bakken door een eetlepel olijfolie.


Ormea Afslankbulletin, juni 2012.Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.