Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 4-3-2021

10 libidoverhogers uit de supermarkt

Wie zei dat alleen medicijnen als sildenafil, de actieve stof in Viagra, seksualiteit kunnen stimuleren? Deze 10 seksboosters liggen gewoon in de supermarkt.


1 |
Cayennepeper

Rode peper zorgt voor langdurige erecties, sterke ejaculaties en intense orgasmes, zeggen in voeding gespecialiseerde seksuologen. Ze baseren zich op dierstudies waarin capsaïcine, een actieve stof in rode peper, werkt als een vaatverwijdend middel. Het ontspant je bloedvaten en verhoogt de bloedtoevoer naar de penis.
Hoe te serveren? Een halve theelepel, in sauzen of soep.

2 |
Sjalotjes

Sommige yoga-beoefenaars eten liever geen uien, omdat ze daardoor hyperseksueel worden. Iraans onderzoek geeft ze gelijk. Toen die ratten uiensap lieten drinken, zagen ze dat daardoor hun testosteronspiegel maar liefst verdrievoudigde.
Hoe te serveren? 50 gram, geroosterd.

3 |
Watermeloen

Een Amerikaans onderzoek liet zien dat de hoeveelheid van het aminozuur citrulline uit zes stukjes watermeloen genoeg is om je bloedvaten te ontspannen. Inclusief de bloedvaten in je penis. Need we say more?
Hoe te serveren? In stukjes, als snack.

4 |
Sla Romaine

Sla Romaine of Romaanse sla zit tjokvol bètacaroteen. Die stof zet om in vitamine A, en vitamine A is onmisbaar voor een normale aanmaak van testosteron. Jongens die niet genoeg vitamine A binnenkrijgen komen niet in de puberteit en mannen die te weinig vitamine A consumeren hebben een ziekelijk lage testosteronspiegel.
Hoe te serveren? 55 gram, in salades.

5 |
Volkoren pasta

Volkorenpasta is niet alleen een bron van vitamines en voedingsvezels. Een kop gekookte volkoren spaghetti levert je ook meer dan de helft van je dagelijkse behoefte aan selenium. Dat mineraal beschermt je testosteronproducerende cellen tegen de zware metalen die je dagelijks in kleine hoeveelheden binnenkrijgt.
Hoe te serveren? 140 gram, gekookt, is voldoende voor een portie.

6 |
Chocola

Als je cacao in de vorm van pure chocolade eet, dan ontspannen je bloedvaten daardoor vrijwel onmiddellijk en gaat je penis waarschijnlijk makkelijker in erectie, ontdekten onderzoekers van Yale. Hoe minder suiker je daarbij binnenkrijgt, hoe sterker is het effect.
Hoe te serveren? Dagelijks een blokje van 5 gram.

7 |
Bloemkool

Doe bloemkool door de soep. Of kook hem gewoon. In bloemkool zit indol-3-carbinol binnenkrijgt. Na een maaltijd waarbij je die stof binnenkrijgt stijgt je testosteronspiegel.
Hoe te serveren? 1 krop, in stukjes.

8 |
Bleekselderij

Als je bleekselderij eet wordt je misschien seksueel aantrekkelijker voor vrouwen. In de groente zit androstenon, een testosteronachtige stof die via je huid uitwasemt. In experimenten reageren vooral jonge vrouwen positief op mannen met een hoge concentratie androstenon om zich heen.
Hoe te serveren? Snij 6 stengels in stukjes, opdienen met roomkaas.

9 |
Oesters

Voor je testosteronproductie is zink onmisbaar. Dagelijks heb je toch al snel 15 milligram van dat metaal nodig. De beste natuurlijke bron? Oesters. Een portie van 85 gram levert je het precies wat je dagelijks aan zink nodig hebt.
Hoe te serveren? Als bijgerecht met maïs.

10 |
Natto

In elke toko ligt natto. Het is gemaakt van gefermenteerde soja, en bevat de meest actieve vorm van vitamine K die we kennen: vitamine K7. In dierstudies laat die vitamine de testosteronspiegel torenhoog opklimmen. Geen toko bij jou in de buurt? In magere kwark zit een vitamine K-variant die er dicht bij in de buurt komt.
Hoe te serveren? Met rijst.


Ormea Gezondheidsbulletin, juni 2011.Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.