Deze website gebruikt cookies. Als je wilt weten wat dat zijn, en wat voor consequenties dat heeft, klik dan hier. Als je niets van die cookies moet hebben, klik dan hier.

Willem Koert.nl

Nieuw | Over mij | Contact | Blogs

Opgepoetst | 8-9-2018

Dit is 2005, weet je

Gymles heeft niets te maken met voeding. Gymles is bedoeld om van de klimrekken te vallen of elkaar met ballen een bloedneus te gooien. Toch heeft het Voedingscentrum in zijn oneindige wijsheid besloten dat gymleraren hun lessen moeten opleuken met wetenswaardigheden over gezonde voeding. "Weten jullie hoeveel klontjes suiker er in een glas cola zitten? Enig idee hoe vaak je van het klimrek moet sodemieteren om al die calorieen in dat glas te verbanden?"

Wat een puik idee van het Voedingscentrum. Zo los je een probleem als de vetzuchtepidemie op. Niet door doordachte maatregelen, overleg of gewoon nadenken. Welnee. Wat heb je nu aan kennis van zaken als het om zo'n groot probleem gaat? Niks toch? Nee, je kunt veel elke malloot aanmoedigen om zich er tegen aan te bemoeien. Dat schiet pas op.

Nu zijn het de gymleraren, morgen zijn het de autoverkopers. Schaffen we straks een nieuwe bolide aan, dan zullen de dames en heren gladjakkers ons vertellen dat we geen snacks in onze auto mogen eten. Even daarna zullen winkelbedienden in kledingzaken ons vermanend toespreken als we een grote maat nodig hebben. En dan zal het niet lang meer duren tot supermarktpersoneel ons zal aanspreken als we chocoladerepen of koekjes in ons winkelwagentje gooien.

En voordat we er erg in hebben is de vetzuchtepidemie de wereld uit. Echt waar.

Weten jullie wat ook een groot probleem is? Eenzaamheid. Elk jaar groeit het aantal mensen dat op zoek is naar een relatie.

Nou heb ik eigenlijk geen verstand van relaties. Ze zijn vrijwel allemaal uitgelopen op een catastrofe. Een paar jaar geleden had ik nog tegen mezelf gezegd dat het in mijn geval onverantwoord zou zijn om wie dan ook te adviseren over relaties. Maar hee - dit is 2005, weet je. Een paar jaar geleden zeiden we hier op de redactie ook nog tegen elkaar dat Voedingsmiddelen Industrie uitsluitend kwaliteitsinformatie over voeding en industrie bracht. Zooooooooo 2004.

In de volgende editie gaan we hier, op deze plaats, uit de doeken doen hoe ook jij aan een leuke relatie kunt komen. We behandelen echt alles. Van oogcontact tot straatverbod!

Voedingsmiddelen Industrie, 30 september 2005.

Gemaakt in Kladblok. WordPress is voor mietjes.